Oliwia znalazła się w gronie trzech wyróżnionych uczestników programu „Szef dla Młodych Talentów”, którzy mogli wziąć czynny udział w tym wydarzeniu. Nowa Akademia Inspiracji MAKRO, o powierzchni 674 m2, składa się z 6 sal konferencyjnych, 3 profesjonalnych kuchni: warsztatowej, pokazowej i testowej, pracowni baristycznej i barowej oraz przestronnej jadalni. W kuchni warsztatowej do dyspozycji klientów są 24 stanowiska treningowe, wyposażone w wysokiej jakości nowoczesne sprzęty. Z kolei kuchnia pokazowa składa się z 3 mobilnych, w pełni wyposażonych sekcji. W kuchni testowej prowadzone są badania jakości produktów przed włączeniem ich do sprzedaży. W skład zespołu warszawskiej i krakowskiej Akademii Inspiracji MAKRO wchodzi czterech szefów kuchni pod przewodnictwem Rafała Zaręby, executive chefa, dwóch shadow szefów oraz dwunastu uznanych w branży trenerów, jak: Michel Moran, Martin Gimenez Castro, Giancarlo Russo, Patrycja Siwiec. Pierwsze warsztaty dla przedstawicieli branży HoReCa, w nowej siedzibie Akademii, poprowadził Marcin Przybysz, szef kuchni w restauracji Epoka, wyróżnionej w zeszłorocznej edycji przewodnika Michelin. Ważnym aspektem działalności Akademii Inspiracji MAKRO jest kształcenie kolejnych pokoleń szefów kuchni w ramach programu „Szef dla Młodych Talentów”.