16 stycznia 2025 roku w Centrum Kulinarnym RM Gastro w Ustroniu odbył się ogólnopolski konkurs kulinarny „Bitwa na drobiowe smaki 4”. W wydarzeniu wzięły udział uczennice klasy 3ż, Zuzanna Kopczyńska i Weronika Kula, które reprezentowały naszą szkołę.
Konkurs zgromadził uczestników z pięciu województw: opolskiego, śląskiego, dolnośląskiego, podkarpackiego i małopolskiego. Spośród 60 zgłoszeń, do etapu regionalnego zakwalifikowało się 12 zespołów. Dziewczyny przygotowały przystawkę (pate z wątróbki z dodatkami) oraz danie zasadnicze z drobiu (pierogi z nadzieniem drobiowym, kulki drobiowe, buraczki piklowane), wykazując się dużym zaangażowaniem i kreatywnością. Nasze zawodniczki zdobyły cenne doświadczenie i dzielnie walczyły, reprezentując tyski gastronomik na tym prestiżowym wydarzeniu. Gratulujemy udziału!