• 22 lutego w pracowniach gastronomicznych naszej szkoły odbył się konkurs zawodowy - Szkolne Inspiracje Kulinarne. Uczestnicy konkursu mieli za zadanie przygotować danie główne i deser na bazie jaj. W ciągu dwóch godzin zespoły miały wydać oryginalne dania o wyjątkowym smaku i wyglądzie.
            • HOTELARZE

              • WITAMY NA NASZEJ STRONIE!

                Aktualności

                  • Szkoły Pełne Talentów

                  • 10.11.2023
                  • Serdecznie dziękujemy za uzbierane na rzecz szkoły TALENCIAKI w ramach akcji Lidl Szkoły Pełne Talentów 2. Dzięki Państwa zaangażowaniu, mieliśmy możliwość zamówić 12 gier intergacyjnych i fabularyzowanych. Są one dostępne w bibliotece i umilą uczniom czas spędzany w szkole.

                    Jeszcze raz bardzo DZIĘKUJEMY!

                  • Szkoły Pełne Talentów: Czytaj więcej
                  • Jubileusz SP 11

                  • 07.11.2023
                  • Szkoła Podstawowa nr 11 im. Marii Curie Skłodowskiej W Tychach obchodziła 7 listopada swoje 65-lecie. Nasz fantastyczny zespół kelnerów z klasy 4tż (Emilia Kobielska Natalia Kostka, Wiktoria Stolarczyk, Wiktoria Szejnoga, Julia Zaręba, Kuba Dyjas, Franek Krupa, Olek Oleszkiewicz) przygotował salę obsługi konsumenckiej na przybycie gości oraz zadbał o profesjonalną obsługę kelnerską.

                  • Jubileusz SP 11: Czytaj więcej
                  • Konkurs „JESIENNE przeTWORY LITERACKIE” rozstrzygnięty!!!

                  • 07.11.2023
                  • 🍂🍁Książki: "Pan Tadeusz", "Stary człowiek i morze", "W pustyni i w puszczy" oraz "Dywizjon 303" były składnikami naszych tegorocznych jesiennych 🫙🫙🫙🫙 przeTWORÓW literackich.​​​​​​​​​​​​​​​​🍂🍁

                    🍂🍁W czterech słoikach, w szkolnej bibliotece, zamknęłyśmy tytuły czterech różnych książek, a zadaniem czytelników było ich odgadnięcie, kojarząc umieszczone w nich rekwizyty z treścią i tytułem książki.

                  • Konkurs „JESIENNE przeTWORY LITERACKIE” rozstrzygnięty!!!: Czytaj więcej
                  • Szkoła pamięta

                  • 03.11.2023
                  • 31 października młodzież klasy 1d złożyła hołd pod tablicą poświęconą kapitanowi Janowi Rybaczyńskiemu, który jest symbolem obrońców śląska.

                  • Szkoła pamięta: Czytaj więcej
                  • Tyskie miejsca pamięci

                  • 06.11.2023
                  • Stare Tychy to dziś dzielnica miasta Tychy, na terenie której znajdują się budynki z historią sięgającą głęboko w przeszłość. Jest to obszar kryjący wiele ciekawych opowieści, a spacer najstarszymi tyskimi uliczkami pozwala poznać przeszłość poszczególnych obiektów, zwrócić uwagę na ich architekturę, a także zapoznać się z postaciami, które odegrały ważną rolę w historii Tychów.

                  • Tyskie miejsca pamięci: Czytaj więcej
                  • Bieg do pomnika

                  • 30.10.2023
                  • Klasa 2k w ramach akcji #SzkołaPamięta podczas zajęć z wychowania fizycznego odbyła Bieg do pomnika.

                    Młodzież odwiedziła i zapaliła znicz pod Pomnikiem Powstańca Śląskiego na Placu Wolności w Tychach.

                  • Bieg do pomnika: Czytaj więcej
                  • Poświęcenie nie zna granic

                  • 27.10.2023
                  • 27 października klasy 3t i 3ż uczestniczyły w wykładach dr Kamila Kartasińskiego dotyczących powstania styczniowego.

                    Podczas wykładu poznaliśmy przyczyny wybuchu zrywu, jego przebieg, bohaterów oraz jego konsekwencje dla polskiego społeczeństwa. Usłyszeliśmy też o tym, co w latach powstania styczniowego robili mieszkańcy Górnego Śląska, czy podejmowali walkę w oddziałach powstańczych oraz w jaki sposób kultywowano pamięć o tych wydarzeniach w przedwojennym województwie śląskim.

                  • Poświęcenie nie zna granic: Czytaj więcej
                  • Jesteśmy najlepsze!

                  • 26.10.2023
                  • 25 października 2023 r. do Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi zjechali się finaliści III Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego im. Zbigniewa Kopyckiego „Kuchnia roślinna”.

                    Dwanaście drużyn z całej Polski – Częstochowa, Nowy Sącz, Ornontowice, Lublin, Pułtusk, Wrocław, Łódź, Żywiec, Kielce, Okszów, Martin (Słowacja) i Tychy stanęło w kulinarne szranki. Młodzież pracowała w czterech pracowniach gastronomicznych. Ich praca była oceniana przez profesjonalne grono Jury: Krzysztof Zamczyk (przewodniczący), Łukasz Wawrzyniak, Emil Witczak, Jakub Wolski, Monika Gwiazda, Maciej Musiał, Ireneusz Król, Andrzej Gołąbek, Robert Izdebski, Bartosz Goliński, Dariusz Jatczak, Sylwia Sztandera, Krzysztof Tęcza, Marcin Pawlikowski, Marek Skotnicki, Kamil Piotrowski, Norbert Szefer. Zadaniem uczestników było przygotowanie dania zasadniczego z wykorzystaniem produktów z gryki oraz deseru z uwzględnie

                  • Jesteśmy najlepsze!: Czytaj więcej
                • {#1508} 3
                • {#1508} 1
                • {#1508} 2
                • AKADEMIA ŚLĄSKA
                • {#1508} 2
                • Poznaj Polskę
                • Szkoła Pamięta
                • Nieodpłatna pomoc prawna, nieodpłatne poradnictwo obywatelskie i nieodpłatna mediacja
                • Rzecznik Praw Dziecka
                • Strona w języku:

                •           

              • liczba odwiedzin: 76762